با برگزاری چند دور مذاکره هستهای که احتمال برداشته شدن تحریمها در چند ماه آینده را بالا برده است، تحلیلگران روی سرعت بازگشت ایران به بازار جهانی نفت متمرکز شدهاند. خوشبینانهترین تخمین درباره افزایش تولید به سطح پیش از تحریمها، ۳ تا ۶ ماه پس از توافق است. این بازگشت، رقابت بین تولیدکنندگان بهخصوص دارندگان گریدهای مشابه با ایران را افزایش میدهد....
در دنیای امروز نفت به عنصر اصلی حرکت چرخ اقتصاد جهانی بدل شده است به طوری که نزدیک به 6 هزار کالای اساسی با استفاده از این ماده فسیلی تولید می شوند؛ اما منابع این طلای سیاه ناتمام نیست و روزی به پایان می رسید.
یک کارشناس حوزه خاورمیانه با بیان اینکه ایران برای فروش نفت نیازی به کشور واسط ندارد، گفت: اکنون نیز نفت ایران فروش میرود و نیازی ندارد که از عربستان درخواست کند که نفت را بفروشد.
ایران در سال ۹۲، روزانه فقط ۷۰ هزار بشکه نفت از میادین غرب کارون برداشت میکرد که این رقم در شرایط کنونی با رشد ۴۷۰ درصدی به ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیده که علاوه بر ایجاد ثروت برای کشور، باعث شده تا ایران بتواند سهم خود را از این میادین مشترک بازپس بگیرد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی خود از عرضه نفت این کشور را در سال جاری میلادی ۲۰۰۰۰ بشکه در روز پایین آورده و ۱۱.۰۲ میلیون بشکه در روز اعلام کرده است.
صادرات نفت ایران همزمان با مذاکرات وین برای احیای توافق برجام ۲۰۱۵ که به صادرات بیشتر نفت ایران به بازار جهانی منتهی می شود، افزایش پیدا کرده که طبق گفته کارشناسان این موضوع موجب نگرانی غول های نفتی شده است.
امریکاییها تا چند دهه آینده، همچنان به نفت نیاز خواهند داشت، اما آنها دیگر برای سلطه بر میادین نفتی، جنگ جدید را آغاز نخواهد کرد. این اتفاق به افزایش صلح و ثبات در خاورمیانه و سایر مناطق دنیا منجر خواهد شد. هرچند شرایط فرارو بر امنیت انرژی ایالات متحده نیز تأثیرگذار خواهد بود.
رویترز با اشاره به روند صعودی تولید نفت ایران اعلام کرد تولید روزانه نفت ایران در ماه آوریل ۲۰۰ هزار بشکه افزایش یافته و به ۲.۵ میلیون بشکه در روز رسیده است.
نفتآرا، سرویس انرژی: هند ، سومین بازار بزرگ خرید نفت جهان، در کنار چین یکی از نقاط روشن رشد و بهبود تقاضای نفت محسوب میشد. پیشبینیها حاکی از این بود که امسال تقاضای این کشور برای خرید نفت به میزان مشابه یا حتی بالاتر از دوران پیش از پاندمی برسد، ولی اکنون با وجود وضعیت بحرانی این کشور به نظر می رسد که این پیشبینیها باید بار دیگر مورد بازنگری ...
با وجود تلاشهایی که برای کنار گذاشتن استفاده از سوختهای فسیلی از سوی دولتهای جهان به خصوص آمریکا در جریان است، نفت همچنان اصلی ترین منبع انرژی در جهان مانده است.